Horní náměstí (Baťa)

Horní náměstí (Baťa)

Využití: pěší zóna

Délka: 100 m

Realizace: 1999

Architekt: S-projekt plus a.s., Zlín

Realizátor: Sates Morava s.r.o., Valašské Meziříčí

Náklady: 24,1 mil. Kč

Dotace: 9,9 mil. Kč (53%)

Původně to byla velmi frekventovaná část náměstí s placeným parkováním (automaty), po úpravě se z ní stala pěší zóna, řešená ve stejném stylu jako Ostrožná. Pojízdná část komunikace šířky činí 4-5m a je zpevněná žulovou kostkou, pochůzné plochy jsou sestaveny z žulových desek členěných žulovými pásy. Odvodnění je zde provedeno pomocí žlabů krytých mřížkou. Před vstupem do obchodního domu Baťa je umístěna fontána s lavičkami podél zvýšených květinových záhonů a je tak vytvořeno místo pro relaxaci přímo v centru města. Tento projekt byl realizován v roce 1999 a město na něj získalo dotaci ve výši téměř 10 milionů korun.


Horní náměstí (Baťa)

Horní náměstí (Baťa)

. . .

Další fotografie též ve fotogalerii k této investiční akci

Kategorie: