Týden Slezské kuchyně proběhne od 5. do 14. dubna

Upraveno: 03.04.2023
Ilustrační obrázek
Již šestým ročníkem letos v dubnu pokračuje soutěž Týden slezské kuchyně, která si získala přízeň turistů i opavských patriotů.

Hlavní myšlenkou je reprezentovat osobitou gastronomii našeho malého regionu na jídelních lístcích restaurací. Zapojené restaurace nabídnou letos návštěvníkům širší škálu pokrmů rozdělenou do třech sekcí. Inovace doznalo také hodnocení restaurací, kdy mimo již zaběhlou cenu veřejnosti, přibude také odborné ocenění a kreativní cena.

Gastronomické podniky na Opavsku od 5. do 14. dubna do své nabídky opět zařadí regionální jídla připravená podle tradičních receptů, nebo ze surovin, které jsou s Opavským Slezskem spojeny. Hosté budou moct nejen ochutnat širokou nabídku pokrmů, ale i je ohodnotit. Pro návštěvníky restaurací budou opět připraveny soutěže o zajímavé ceny. 

Týden Slezské kuchyně proběhne v těchto restauracích:

1. Hospoda Slezský Grunt, Poddubí 3, Háj ve Slezsku - Smolkov

2. Restaurace U náhonu, Jaselská 433/10, Opava

3. Mlýn vodníka Slámy, K Mlýnu 1, Háj ve Slezsku - Lhota

4. Restaurace Na Rybníčku, Na Rybníčku 380/43, Opava

5. Restaurace a vinárna  U Přemka, Solná 417/8, Opava

6. U Zlatého kříže, Krnovská 77/33, Opava

7. Restaurace Nemlýn, Alejní 3398/26, Kravaře

8. Restaurace a cukrárna Terasa, Partyzánská 5, Opava

9. U Jabloní na statku, Hlavní 92/137, Opava

*Tato restaurace se zapojí do soutěže 10.4.2019 z důvodu stěhování provozovny. Restaurace U tří jabloní se mění na U Jabloní na statku!

10. Café Restaurant Mincovna, Náměstí republiky 450/17, Opava

 Více informací: http://www.opavske-slezsko.cz/tyden-slezske-kuchyne/tyden-slezske-kuchyne-2019/