Dopraváci mají nové zázemí

Upraveno: 09.04.2021
Ilustrační obrázek

Nové zázemí zaměstnanců Dopravního podniku města Opava, a.s. bylo slavnostně otevřeno v depu v Bílovecké ulici. Podařilo se opravit jeden ze dvou betonových skeletů, který tak po třiceti letech chátrání našel nové uplatnění.  

Zázemí horního patra je rozděleno na „špinavou“ a „čistou“ část a jeho součástí jsou oddělené šatny a kompletní hygienické prostory pro ženy a muže, nástupní místnost řidičů, sušárna oděvů, školící místnost či sportovní místnost, která teď dočasně slouží k povinnému testování zaměstnanců. V přízemí pak vyrostla prostorná garáž a skladové prostory.

„První projekt na rekonstrukci nám navrhl projektant k realizaci za 25 milionů. To se nám zdálo moc, a tak jsme oslovili jiného projektanta, který prakticky totéž vymyslel za 15 milionů. A v následném výběrovém řízení se podařilo vysoutěžit práce za 13,5 milionu, které nakonec dopravní podnik uhradil ze svého investičního rozpočtu,“ nastínil ředitel společnosti Pavel Gebauer fakt, že i když se pracuje s veřejnými financemi, lze to dělat s rozumem a efektivně.

Jedním z těch, kdo si prostory budovy prohlédl, byl opavský primátor Tomáš Navrátil: „Ani se mi nechce věřit, že z budovy, kterou objekt donedávna byl, je za pár měsíců důstojné zázemí pro řidiče a další zaměstnance. Věřím, že zde najdou pohodlí a klid pro odpočinek a odreagování od své náročné a zodpovědné práce, kterou na linkách i v dílnách odvádějí,“ uvedl na místě primátor a dodal, že je potěšen i tím, jak je vedení dopravního podniku odhodláno majetek města zhodnocovat a dávat mu nový život. 

„Věřím, že zaměstnanci ocení, co pro ně vedení společnosti dělá, dobře víme, že výkon práce všech zaměstnanců samozřejmě ovlivňuje i sociální zázemí a jeho úroveň,“ řekl ředitel společnosti Pavel Gebauer.

Opavští dopraváci mají i další plány, jak zvelebovat městský majetek. Svojí rekonstrukce se nejspíše ještě letos dočká budova bývalé kotelny, která bude sloužit jako zázemí zaměstnanců údržby trolejového vedení. Jak bude naloženo s budovou bývalého sociálního zázemí řidičů je zatím v jednání. 

Tiskové oddělení