Městské akce

Reprezentační ples města

Reprezentační ples města

V rámci plesové sezony připravuje město Opava reprezentační ples, který je určený pro širokou veřejnost. Kromě opavských umělců vystupují vždy hvězdy českého showbyznysu, a to jak v roli pěvecké, tak v roli taneční. Nikdy nechybí kapela s širokým repertoárem, výborná zábava či bohatá tombola.
Velikonoční jarmark

Velikonoční jarmark

Velikonoční jarmark probíhá na Horním náměstí a vždy se můžete těšit na bohatý kulturní program a pestrou nabídku prodejců. Tradiční součástí velikonočního jarmarku jsou také speciální komponované pořady ke Smrtné neděli s vynášením Mařeny a ke Květné neděli. Velikonoční trhy se konají vždy po dobu dvou týdnů před Velkým pátkem.
Pietní akce města

Pietní akce města

Město Opava se pravidelně připojuje k celé řadě vzpomínkových akcí u příležitosti významných událostí v historii České republiky i města.
Výstupy na Hlásku

Výstupy na Hlásku

Chcete vidět Opavu a její okolí z výšky? Pak navštivte městskou věž Hláska, která stojí na Horním náměstí v centru města. Jedná se o 60 metrů vysokou věž, ze které při dobrém počasí dohlédnete až na vrcholky Jeseníků.
Farmářské trhy

Farmářské trhy

Farmářské trhy probíhají pravidelně od roku 2012 na Dolním náměstí v Opavě. Konají se od března do listopadu, a to vždy ve středu, pátek a sobotu. Na stáncích je možné si nakoupit sazeničky, bylinky, květiny, ovoce a zeleninu, pečivo, sýry, masné výrobky. Trhy doprovázejí různé akce, jako např. řemeslné dny či zabijačkové dopoledne.
Den Země

Den Země

Den Země se v Opavě slaví od roku 2011 a připomínáme si ho každoročně okolo 22. dubna. Den Země se tak stal největším svátkem, který slaví společně lidé po celém světě.
Opavský den dětí

Opavský den dětí

Mezinárodní den dětí slavíme v Opavě od roku 2008. Za celou tu dobu si děti mohly vyzkoušet, jaké to je stát se vojákem, šermířem, lukostřelcem nebo také komiksovým superhrdinou. Součástí programu byly trampolíny, skákací hrady, malování obličeje nebo ukázky bojového umění.
Město vítá léto

Město vítá léto

Opavské léto zábavy vzniklo s cílem oživit centrum města v letních měsících. Vstupem do pestré letní kulturní nabídky je dvoudenní hudební akce Město vítá léto. Program nabízející velké hvězdy české i slovenské hudební scény je vyvářen tak, aby oslovil co nejširší publikum. Hudební produkce probíhá v parku za Slezankou. 
Opavské léto zábavy

Opavské léto zábavy

V letní sezóně město Opava pro své obyvatele a návštěvníky připravuje tradičně bohaté vyžití a různorodé akce v samotném centru města i jeho okolí.
Cyklojízda

Cyklojízda

Cyklojízda Do Opavy na Fidorku, do Krnova na Kofolu nabízí účastníkům strávit poslední prázdninovou sobotu aktivním způsobem a ukončit tak Opavské léto zábavy zábavně laděným sportovním výkonem.
Den Stromů

Den Stromů

Den Stromů v Opavě probíhá po celý měsíc říjen a konají se akce pro malé i velké, které nabízí nejen zábavu, ale i poučení.
17. listopad

17. listopad

Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva si v Opavě připomínáme hned v několika rovinách – důstojnou vzpomínkovou akcí, hravým lampionovým průvodem pro rodiny s dětmi či hudební nabídkou v podobě koncertu představitelů folkové scény.
Vánoční trhy Opava

Vánoční trhy Opava

Skvělá vánoční atmosféra, široká nabídka regionálních produktů, bohatý kulturní program. Tak by se daly charakterizovat současné vánoční trhy v Opavě. Zavítají na ně každoročně nejen desetitisíce návštěvníků z Opavy a blízkého okolí, ale také například z Polska.